Gott nytt år! Istället för att göra förrätt så gjorde jag lite plocksaker. Friterade mozzarella- och fetaostbollar, avokadoröra att dippa dom i och capresesallad på tandpetare.
Blanda ströbröd med salt, peppar och andra torra örter som du kanske tycker passar i en skål. Häll upp mjöl i en annan skål och ett uppvispat ägg i en tredje skål.
Skär upp mozzarella och fetaost, pressa ihop till bollar. Medans du gör det här så värm långsamt upp frityrolja i en Le Creuset-gryta.

Rulla ostbollarna i mjölet, följt av ägget och sist i ströbrödet. Kolla att tempen är rätt på oljan genom att stoppa en tandpetare i oljan, om det kommer små bubblor runt den så är oljan klar. Fritera tills dom är gyllene, låt dom rinna av på hushållspapper.
Capresesalladen är ju super enkel att göra, hacka upp körsbärstomater, mozzarella och basilika. Trä allt på en tandpetare. Klart! 
En till bild för vilka skönheter dom här var. Nästa gång hoppar jag nog fetan och hackar ner cheddar och chilli tillsammans med mozzarellan.

Till huvudrätt åt vi oxfile, potatis och rödvinssås (Originellt va?). Till efterrätt blev det banana split med hemmagjord chokladsås.

Kommentera

Publiceras ej