Om det är något som är gott så är det fan risotto. Våga göra risotto! Det enda tråkiga är ju att det blir sjukt fult på bild.. men det får vi leva med. 
Arborioris, gul lök och olivolja får steka lite på medelvärme i någon minut. Häll på 1 dl grönsaksbuljong eller kycklingbuljong, låt småkoka och rör runt (OBS! Rör alltid åt samma håll, dont ask why. Enligt italienska tanter som jag pratat med så ska en tydligen alltid göra det). Varva buljong med ekologiskt vitt vin och citronsaft.
I en separat stekpanna så steker du kycklingen så att den bara går att slänga ner på slutet, precis som sockerärtorna.

Mina tips för det här receptet: mycket vitt vin, god parmesan, massa citronsaft och (viktigast av allt) tålamod. 
Det kan kännas som att du står och rör och rör utan att något händer men tillslut kommer det förvandlas till något av det godaste du kan äta! 
Okej.. nu ska jag verkligen försöka bli bättre på det här med att lägga upp faktiska recept (ping till dig Theresia;)). Här kommer en lunch som jag gjorde för någon vecka sen, super lyxig men väldigt enkel.

Torsken tillagas i ugnen på 180 grader tills den har en innertemp på 56 grader. 
Medan torsken är i ugnen så hackar du upp två tomater, en vitlök och några blad basilika. Ner med vitlöken i en stekpanna på medelvärme i 1-2 minuter, häll på tomaterna. Tomaterna ska börja släppa lite vätska men inte tappa formen. På med en skvätt vitt vin, tillsätt basilikan och låt småkoka. Glöm inte salt och peppar, sen äre klart!