Om det är något som är gott så är det fan risotto. Våga göra risotto! Det enda tråkiga är ju att det blir sjukt fult på bild.. men det får vi leva med. 
Arborioris, gul lök och olivolja får steka lite på medelvärme i någon minut. Häll på 1 dl grönsaksbuljong eller kycklingbuljong, låt småkoka och rör runt (OBS! Rör alltid åt samma håll, dont ask why. Enligt italienska tanter som jag pratat med så ska en tydligen alltid göra det). Varva buljong med ekologiskt vitt vin och citronsaft.
I en separat stekpanna så steker du kycklingen så att den bara går att slänga ner på slutet, precis som sockerärtorna.

Mina tips för det här receptet: mycket vitt vin, god parmesan, massa citronsaft och (viktigast av allt) tålamod. 
Det kan kännas som att du står och rör och rör utan att något händer men tillslut kommer det förvandlas till något av det godaste du kan äta! 

1 kommentarer

Theresia

10 Sep 2017 18:01

Du gör det möjligt för mig att konkurrera med min kille i matlagning!! BÄSTA att du lägger upp recepten :D

Kommentera

Publiceras ej