Var inte rädd för risotto! Det är kul att göra och inte alls lika svårt som en kan tro.
Jag lyckades hälsa på svärmor när hon satt och rensade massor av svamp som plockats på morgonen, snäll som hon är så fick jag en påse. 
Börja med att hacka upp en gul lök medans lite olivolja blir varmt i stekpannan. Släng ner löken tillsammans med 3 dl arborioris. Häll på 2 dl vin och 3 dl grönsaksbuljong, rör om och fyll på med vätska kontinuerligt i ungefär 25 minuter. 
Jag har hört någonstans (vet inte riktigt vart) att en alltid ska röra åt samma håll när en lagar risotto, så det gör jag alltid. 
Ner med svampen efter halva koktiden gått. När den kokat klart så avslutar du med en stor klick smör och parmesanost
Toppa med så mycket parmesan som du tycker är gott. Vilket för mig är ingen parmesan alls, det här är sambons portion.
Har tänkt att jag ska baka i min Le Creuset-gryta jättelänge nu och äntligen gjorde jag det.. Det här receptet tar lååång tid. 
Smula ner 5 g jäst i en stor bunke. Häll på 6 dl ljummet vatten, se till att jästen löses upp.
Ner med ca 600 g (glutenfritt) mjöl och 1 dl solrosfrön. 
På med plasfolie, låt jäsa i rumstemp i minst 12 timmar.
Såhär såg min ut efter 19 timmar.
Vänd degen med en slev några gånger och låt jäsa i några timmar till, jag lät den jäsa fyra timmar extra. 
När det är dags för bakning så ställ in ugnen på 250 grader, medans den värms upp så är det viktigt att låta gjutjärnsgrytan stå i ugnen och värmas upp samtidigt. 
Ner med den lösa degen i grytan, grädda på 250 grader med locket på i 30 minuter innan du tar av locket och sänker värmen till 210. Grädda i ytterligare 15 minuter. 
Låt brödet svalna i 30 minuter innan du smakar på det. Jag blev jättenöjd!

Nästa gång kommer jag nog testa att göra foccacia i grytan. 
 
Jag hittade det här receptet på någon hemsida och när jag börjat på det så insåg jag att jag bara hade ingredienser så det räckte till hälften.. Trots det så blev det väldigt bra, så allt löser sig! 
Jag använde 1,5 äggvita, 1 dl strösocker och 0,5 tsk citronjuice. Vispade tills det blev såhär lent och fint. 
Spritsade ut det så det såg ut som små, vita bajskorvar (för inget ser mer aptitretande ut) och satte in i ugnen på 125 grader i 60 minuter. 
Dom fick typ en fudge kola-färg. Åt tillsammans med vaniljglass, bananer och chokladsås.