När regnet öser ner utanför och det är höst i luften så passar inget bättre än den här grytan. Tar lång tid men det är det verkligen värt!
Hackade två morötter och krossade en stor vitlök som fick fräsa i lite smör tills det mjuknade medans jag stekte på köttet i en annan stekpanna som jag ansat och skurit upp i bitar. La sedan ner köttet i grytan med morötterna, blandade ner 1,5 msk tomatpuré, salt, peppar, 4 dl rött vin, 6 dl vatten och la till sist ner ett lagerblad. 
Lät det puttra utan lock och fyllde på med vin och vatten när det behövdes, det puttrade på i säkert 4 timmar.
Potatismos har vi ju redan gått igenom; koka hackad potatis tills det går att trycka sönder bitarna med bara en gaffel. Häll av vattnet och på med grädde och smör och blanda runt tills det är den konsistens du vill ha. Glöm inte att salta och peppra. 

Kommentera

Publiceras ej