Börja med tomatsåsen, hacka fyra-fem tomater, stek i massor av olivolja tillsammans med filngsalt och basilika. Häll på en förpackning krossade tomater och låt puttra på låg värme så länge som möjligt. 
Och så till själva stjärnan i rätten. Börja med att hacka upp en medelstor aubergine, värm olivolja och svetta auberginebitarna en stund innan du häller på två dl vatten. Koka tills auberginen börja falla sönder, du kan behöva fylla på med vatten då och då. 
Här kan det bli lite knepigt. Jag mätte nämligen upp en enda ingrediens... (så himla smart när en har en matblogg) Iallafall: när auberginen nästan börjat koka sönder så häller du upp den i en bunke, i med någon dl potatismjöl, någon dl glutenfritt ströbröd, hackad basilika, en riven vitlöksklyfta, massa riven parmesan och ett vispat ägg. Mixa ihop allt. 
Rulla till bollar och ställ in i ugnen på 190 grader i 20-25 minuter. 
Mixa tomatsåsen och släng ner bullarna efteråt. Toppa med lite mozzarella och ännu mer basilika. Ät med pasta eller bara som det är. GÖTT. 

Kommentera

Publiceras ej