Jag brukar inte gilla mandelmassa men det här är så jäkla gott tillsammans!! 
Smula ner 50g jäst i en bunke. Smält 150 g smör och häll ner 4 dl mjölk så att det blir fingervarmt, häll sedan över i bunken. Rör runt tills jästen lösts upp.
Ner med 2 msk fiberhusk, rör runt det och låt stå i 10 minuter.
I med 2 dl kesella, 1 g saffran, 1 ägg och 7-8 dl glutenfri mjölmix. Låt jäsa i 30 minuter.
Blanda 2 dl riven mandelmassa med 125 g smör och 1 dl strösocker. Dela upp degen i två och kavla ut, bred ut mandelblandningen på degen. Rulla ihop och skär i 3 cm tjocka bitar.
Lägg på en plåt och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Pensla på vispat ägg. Grädda på 225 grader i 8-10 minuter.

Kommentera

Publiceras ej