Det här är barndomsminnen för mig. Halva min familj är från Chile och mormor hade alltid nybakade piroger hemma. Sån jäkla lyx. 
Ett paket jäst smulades ner i en bunke. 
100 g smör smälts ner och blandas sedan med 3 dl mjölk. När det blev fingervarmt så blandades det med jästen. Sedan vändes det ner 8 dl (glutenfritt) mjöl och fick jäsa i en timme. 
Perfekt tillfälle att börja med köttfärsblandningen; stek köttfärs, i med några msk tomatpuré, lite oregano, vegeta, några msk creme fraiche, salt och peppar. 
Degen kavlades ut efter timmen gått, och skars ut såhär. Ett tips är att använda en skål för att få perfekt runda utskärningar. 
Fylldes med köttfärsblandningen, kokt ägg och svarta oliver. Vik och pressa ihop kanterna. 
Penslades med ett vispat ägg, skjutsades in i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Super gott att äta till soppa eller som mellanmål! 

Kommentera

Publiceras ej