Pebre är gott till det mesta, i Chile brukar det oftast vara ají till cirka allt. Pebre gör jag när jag inte har den rätta chilipastan hemma som krävs för att göra ají. 

Börja med att skala två stora tomater, hacka väldigt fint. Hacka sedan en vitlöksklyfta, även den väldigt fint. Allt ska hackas tills man känner: äej men nu får det fan räcka.. 

Salladslök hackas och hackas och hackas, jag använder salladslök för att jag tycker att gul lök kan bli lite starkt men det går att använda det istället.
Nu har du iallafall kommit fram till sista hackandet: koriander! Går inte att äta chilenskt utan en kruka koriander. Punkt slut. 
Salta, mycket.. eller ja, smaka av såklart. Smaka också av med sambal oelek, tills du får den styrka du vill ha. Pressa över juice från en halv lime (går bra med citron) och avsluta med några droppar rapsolja. Klart! 
Går som sagt att äta till allt men vi åt det till Completos. Korv, kokad vitkål (med lite vitvinsvinäger), tomat, avokado, räkor, majonnäs och pebre i baguette. Mums! 
 

2 kommentarer

Amanda Jona [FOTOGRAF]

14 Sep 2017 06:53

Har nog aldrig ens hört talas om detta innan, så tack för tipset! :)

Norrsken Emma

14 Sep 2017 08:46

gott gotti gott gott =)

kramis

Kommentera

Publiceras ej