Jag fick ju en Crockpot i födelsedagspresent och eftersom jag ÄLSKAR långkok så är det kanske den bästa presenten någonsin. I tisdags gjorde jag boeuf i den, så härligt när maten får stå och bubbla i timmar. 
Börja med att skära upp ett paket bacon och stek det ordentligt. Ner i crockpoten (eller om du inte har någon så funkar det bra med en gjutjärnsgryta). 
Salta och peppra köttet, bryn det och ner med det i grytan. 
Hacka tre stora morötter och tre lökar grovt. Finhacka tre vitlöksklyftor. 
Häll på några dl rödvin i pannan som kött och bacon stektes i. Ner med tre msk tomatpuré och 0,4 dl potatismjöl utspätt i lite vatten för att få såsen att tjockna.
Häll såsen över köttet, krydda med lite extra peppar och salt.
I med morötterna, löken och vitlöken. Rör om ordentligt. Om du använder en crockpot så låt den stå på hög värme i sju timmar. I en gryta: medelhög värme i ca sex timmar. 
Ät gärna tillsammans med potatismos med mycket smör, grädde och salt i. Blir så gott!  

Kommentera

Publiceras ej